Srdečně Vás zveme na nezapomenutelný asijský degustační večer plný exotických chutí a vůní. Připojte se k nám a projeďte se na vlnách jemného umění asijské kuchyně, která láká svět svou rozmanitostí a jedinečnými kombinacemi.
Degustační Asijský večer BARVY ASIE se koná ve středu 26. 7. 2023 od 18.00 hodin v Restauraci Baltaci Zlín.
Požádáme Vás, abyste si rezervovali své místo předem, neboť počet míst je omezen. Rezervaci provádějte pomocí našeho rezervačního formuláře či volejte +420 777 355 334.
Během večera budete mít příležitost ochutnat rozmanité speciality, které Vám připraví sushi mistr Jaroslav Bednář a známý šéfkuchař Michal Buček.
První chod nás přenese do centra ulic jedné z nelidnatějších zemí světa – Číny. Chutný bůček ve výrazné Hoisin omáčce s rýžovým chipsem a exotickým luštěninovým ovocem Tamarind, které je pro svou lahodnou sladkokyselou chuť bohatě pěstováno hlavně na Indickém kontinetu. Druhým chodem budou, jak jinak, než sushi rolky CALIFORNIA ROLLS, s lososem, avokádem, okurkou a jemným sýrem Philadelpia.
Na japonském ostrově se ještě chvíli zdržíme a to i s třetím chodem, neobvyklou verzí sushi NIGIRI, které je doplněno o uzenou hovězí svíčkovou. Jedná se o originální, ale zato velmi oblíbenou kombinaci, která si své milovníky nachází po celém světě. Čtvrtým chodem, thajskou krémovou polévkou bude TOM KHA PRAWNS, která Vás okouzlí svou bohatou kombinací chutí a svěžestí. Tato lahodná polévka se vyznačuje jemnou kokosovou chutí, která se prolíná s pikantními a kyselými tóny.
Pátým chodem je SOFT SHELL CRAB BAO BUN. Tento pokrm pocházející z Asie, přesněji z regionu jihovýchodní Asie (Singapur, Malajsie, Thajsko) jen tak někde neochutnáte. Jedná se o kombinaci křupavého a šťavnatého soft-shell kraba, který je osmažený a zabalený v měkké a lehké bulce Bao. Vhodně napárován s Pak Choi a majonézou wasabi.
Předposledním chodem bude fusion japonské a středoasijské kuchyně カツカレ neboli „Tuna Katsu Curry„. Je podáváno s bohatou a kořeněnou curry omáčkou, která je plná komplexních aromatických látek a pikantního charakteru. Kombinace křupavého vnějšku, šťavnatého masa tuňáka a kořeněné curry omáčky vytváří dokonalý harmonický celek. Jídlo je podáváno s jasmínovou rýží, která slouží jako dokonalý doplněk k tomuto bohatému pokrmu.
Sladkou tečkou je dezert nazvaný COCONUT TAPIOKA. Kokosová tapioka je ohromující dezert, který se řadí mezi oblíbené pochoutky v jihovýchodní Asii a dalších částech světa. Tento lahodný pokrm je vyroben z tapioky, připravováno z kořene manioku, a kokosového mléka, které dodává sladkou a krémovou chuť. Kokosová tapioka je vynikajícím způsobem, jak zakončit celé exotické menu. Je to dezert, který vám přináší nejen chutě jihovýchodní Asie přímo na Váš talíř.
Přijďte a připravte se na nezapomenutelný gastronomický zážitek, který vás provede asijským kontinentem jedním soustem po druhém. Zarezervujte si své místo ještě dnes a připravte se na cestu do říše chutí!
V případě, že nestihnete tento asijský večer zažít, navštivte náš GASTOKALENDÁŘ, aby Vám neunikly další tématické večery. Na každý měsíc jsme si pro Vás připravili Degustační večer, ze zákoutí světových kuchyní, z rukou slavých českých šéfkuchařů, které Vás chutěmi, vůněmi i atmoséfrou přenesou do lokální autentické restaurace.
Nahlédněte do galerie fotografií, která představuje minulé úspěšné degustační večery.